Algemeen

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De verhuring en inschrijving voor Kempkensberg verloopt deels digitaal. Op de projectwebsite www.hurenkempkensberg.nl is alle informatie terug te vinden omtrent de huurprijzen, plattegronden etc. en hier kunt u eveneens uw inschrijving starten en voltooien! Als de verhuur van start gaat treft u op de homepage een knop aan met ‘Inschrijven’. Hier klikt u op en vanaf dan hoeft u alleen maar de stappen te volgen. Heel gemakkelijk! De voorinschrijving start op een nader te bepalen datum.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Tijdens uw inschrijving kunt u een aantal voorkeursadressen opgeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mochten meerdere belangstellenden een voorkeur hebben voor hetzelfde adres, dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van interne loting. U heeft de mogelijkheid om meerdere voorkeursadressen kenbaar te maken, om uw kansen te vergroten adviseren wij u om hier ook gebruik van te maken.

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt afgesloten voor een minimale huurperiode van 12 maanden. Na afloop van de 12e maand heeft u de mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen met inachtneming van één kalendermaand.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Daar het een appartementencomplex betreft zijn er inderdaad servicekosten van toepassing. Het voorschot servicekosten is in eerste instantie bepaald op € 40,00 per appartement per maand. Naast de servicekosten dient u zelf de maandelijkse lasten voor nutsvoorzieningen en gemeentelijke gebruikerslasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dient u zelf af te sluiten.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen gaan huren?

De appartementen worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of verder in de tijd.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Omdat dit een nieuwbouwproject betreft, is het niet altijd mogelijk om de woningen vooraf te bekijken in verband met de veiligheid op de bouwplaats. Wanneer dit wel mogelijk is, zullen wij een kijkdag organiseren.

Inkomen en toetsing

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat het bruto maandinkomen (exclusief toeslagen en vakantiegeld) minimaal 3,75 keer de kale maandhuur dient te bedragen. Voor tweeverdieners geldt dat het tweede inkomen voor 75% wordt bijgeteld.
Extra inkomen uit hoofde van overwerk wordt alleen meegeteld indien dit beroepsmatig is en een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Als u een woning wenst te huren in Kempkensberg, dient u als contractant zelf te voldoen aan de gestelde inkomensvoorwaarden. Er worden geen garantstellingen van derden geaccepteerd.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Dit kan wel, mits contractueel opgenomen.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering.

Kan ik ook huren als ik werk via een uitzendbureau?

Indien u minimaal beschikt over een fase A overeenkomst is het mogelijk om in aanmerking te komen.

Wanneer geldt een waarborgsom?

Standaard geldt 1 maand waarborgsom. Indien u beschikt over een inkomen uit tijdelijk dienstverband, uw inkomen (deels) afkomstig is uit eigen vermogen of wanneer u zelfstandig ondernemer bent, dient u rekening te houden met een waarborgsom ter grootte van 3 maal de huurverplichting. Alle inschrijvingen worden hierop individueel beoordeeld.

Opleveringsniveau

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Zo wordt je keuken afgewerkt.

Elke Bruynzeel keuken is voorzien van een hoge koel-vriescombinatie, volledige geïntegreerde vaatwasser, combimagnetron, inductiekookplaat, wandafzuigkap met RVS achterplaat en quartsiet werkblad. Uiteraard zijn deze appartementen gasloos, uitstekend geïsoleerd en voorzien van comfortabele vloerverwarming. Helemaal van deze tijd en dus heel duurzaam en energiezuinig.

Keukenopstelling van huisnummer: 90, 98, 102, 106, 114, 118, 122, 130, 134, 138, 146, 150, 154, 162 en 168

Keukenopstelling van huisnummer: 92, 94, 96, 100, 104, 108, 110, 112, 116, 120, 124, 126, 128, 132, 136, 140, 142, 144, 148, 152, 156, 158, 160, 164 en 166

Zo wordt je badkamer afgewerkt.

De badkamer wordt compleet opgeleverd met een Sphinx wastafel met een mengkraan en spiegel, een inloopdouche met hardglazen douchewand, een Grohe thermostatische mengkraan. De witte wandtegels van 30 x 45 cm zijn tot het plafond aangebracht. Op de vloer liggen mooie antraciet keramische vloertegels van 30 x 30 cm.

Zo wordt je toilet afgewerkt.

Het toilet is tot 1,5 meter hoogte voorzien van tegelwerk, daarboven spuitwerk in een fijne korrel. Op de wanden worden witte 30 x 45 cm tegels liggend verwerkt. De vloer is voorzien van 30 x 30 cm antraciet keramische vloertegels. Deze ruimte is luxe afgewerkt met mooi sanitair van Sphinx.

Is de woning voorzien van een (laminaat)vloer?

De woningen zijn niet voorzien van enige vloerbedekking en er worden ook geen plinten geplaatst.

Hoe zijn de binnenkozijnen?

De houten binnenkozijnen met dichte stompe deuren zijn afgewerkt met luxe hang- en sluitwerk.
Bovenlichten zijn bezet met enkel blank glas, met uitzondering van de kast(en)/berging. Deze zijn bezet met een gesloten paneel.

Wat is de plafondhoogte van de appartementen?

De hoogte van de plafonds is circa 2,60 meter.

Hoe is de verwarming geregeld?

De woningen hebben een lucht-water warmtepomp waarmee de woning wordt verwarmd (of beperkt gekoeld – let op geen airco). De woningen zijn voorzien van vloerverwarming.

Hoe is de ventilatie in mijn woning geregeld?

Appartementen zijn voorzien van WTW ventilatiesysteem regelbaar in de woonkamer en de badkamer.

Zijn er zonnepanelen aanwezig?

Ja, per appartement worden 5 zonnepanelen toegewezen en elk appartement heeft een eigen omvormer.

Beschikt iedere woning over een privéberging?

Bergingen liggen in de stallingsgarage. Iedere woning heeft in de woning ook een bergruimte. Toegewezen parkeerplaats bevindt zich in de stallingsgarage.

Kan ik een extra parkeerplaats huren?

Alle appartementen beschikken over één binnen parkeerplaats. Er zijn geen extra parkeerplaatsen aanwezig.

Zijn er algemene oplaadpunten voor de auto of zijn er mogelijkheden tot het aanbrengen van individuele laadpalen op de eigen parkeerplaats?

Nee, er zijn geen algemene oplaadpunten voor de auto aanwezig en er is vooralsnog geen mogelijkheid om op de gehuurde parkeerplaats of parkeerplaats behorende bij het appartement individueel een laadpaal te plaatsen.

Hoe is de buitenruimte afgewerkt?

De galerijhekken en de balkons hebben een afscheiding van metalen balusters met daartussen glazen schermen.

Is er een videofooninstallatie?

Alle appartementen worden voorzien van een videofooninstallatie.

Hoe worden wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden in de woning worden sausklaar opgeleverd. De wanden in het toilet worden deels voorzien van tegelwerk, boven het tegelwerk zijn de wanden voorzien van spuitwerk. De badkamer wordt voorzien van tegelwerk tot het plafond. De plafonds worden opgeleverd met spuitwerk.